Wagemans: ‘Intimidatiepraktijken rondom Karreveld moeten stoppen’

Foto: John Hölsgens

HEIBLOEM – Er bestaan al langere tijd gespannen verhoudingen tussen bewoners in de omgeving van Karreveld in Heibloem en een in die buurt gevestigde ondernemer.

Een proces van mediation heeft geen resultaat opgeleverd. Integendeel, het lijkt erop dat de verhoudingen nog verder zijn verslechterd.

Nieuwe fase
Raadslid Thieu Wagemans van Ronduit Open zegt informatie te hebben waaruit blijkt dat het conflict zich niet meer beperkt tot woorden en juridische procedures, maar in een geheel nieuwe fase is gekomen. ‘Uit mailwisselingen met de gemeente blijkt dat er sprake is van daadwerkelijke intimidatie. Slachtoffer daarvan zijn niet alleen bewoners, maar uit de mails blijkt dat ook een ambtenaar van Leudal gelijksoortige ervaringen van intimidatie heeft gehad. Mogelijk bent u daarvan op de hoogte.’ schrijft Wagemans in een brief aan burgemeester Arno Verhoeven.

Arts
Het raadslid herinnert ook aan zijn eerdere bericht dat de betreffende ondernemer, mogelijk via de gemeente, een brief van een arts van het Laurentiusziekenhuis in handen heeft gekregen en de betreffende arts op een onaanvaardbare wijze zou hebben bejegend. Hij roept de burgemeester nu op om gebruik te maken van al zijn bevoegdheden om die praktijken onmiddellijk te stoppen. ‘Er bestaat geen misverstand dat de betreffende ondernemer alle mogelijkheden dient te hebben om hem onwelgevallige besluiten langs juridische weg aan te vechten, maar praktijken waarin men voor eigen rechter speelt moeten in geen geval worden geduld. Dergelijk gedrag ondergraaft de pogingen van zowel gemeente als vanuit de landbouw, om tot meer draagvlak en tot betere verhoudingen in het buitengebied te komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen