Wagemans (Ronduit Open) trekt opnieuw op tegen geluidsoverlast

Foto: Pixabay - ktphotography (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Niet voor het eerst richt raadslid Wagemans (Ronduit Open) zijn pijlen op geluidsoverlast bij evenementen.

Aanleiding lijkt deze keer overlast in Kelpen-Oler vanwege festiviteiten rondom Halfvasten. De herrie zou daar tot 2.30 uur zijn doorgegaan.

Maximum
‘Mij is toegezegd, naar aanleiding van eerdere klachten, dat er regels komen met betrekking tot geluidsoverlast bij evenementen’ schreef Wagemans woensdag aan burgemeester Arno Verhoeven. Dat houdt dan in dat er vanaf nader te bepalen tijdstippen een maximum aantal decibels wordt vastgesteld en ook wordt gehandhaafd. Ook werd aangegeven dat het tot eind dit jaar zou kunnen duren, voordat die regels zijn opgesteld. Het lijkt mij niet acceptabel dat we wederom een seizoen ingaan met kermissen en andere evenementen die telkens weer klachten opleveren.’

Eenvoudig
Gebrek aan beschikbare tijd om regels op te stellen, lijkt Wagemans nauwelijks geloofwaardig. ‘Ervaring leert dat enkele uurtjes zoeken op internet c.q. bellen met gemeenten tal van voorbeelden oplevert van regelingen op dit punt. Wat is er nu eenvoudiger dan op basis daarvan regels te formuleren (of te kopiëren), hierover met horeca en organisatoren van evenementen een bijeenkomst te beleggen en te communiceren en vervolgens op basis daarvan een raadsvoorstel aan commissie en raad voor te leggen?’ zo vraagt Wagemans zich af. Hij ziet graag een spoedig voorstel, zodat nog voor de zomerperiode een besluit kan worden genomen en zo  activiteiten kunnen plaatsvinden zonder onaanvaardbare overlast.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen