Openbare uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen 2018

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Op woensdag 21 maart 2018 vinden van 7.30 tot 21.00 uur de verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. Alle kiesgerechtigde inwoners van de gemeente Leudal hebben inmiddels hun stempas thuisbezorgd gekregen, en ook een papier waarop alle 125 kandidaten staan van de zes politieke groeperingen die meedoen.

Om 21.00 uur sluiten de stembureaus en worden de stemmen geteld. In gemeenschapshuis De Bombardon, aan de Sint Antoniusstraat 2 in Heythuysen zal burgemeester Verhoeven, tussen 22.30 uur en 00.30 uur, de voorlopige uitslag van elk van de 23 stembureaus bekend maken.

Groot scherm
De uitslagen van de kleine stembureaus (zoals Haler, Nunhem, Heibloem, Buggenum en Hunsel) zijn rond 22.30 uur te verwachten, de uitslagen van de grote stembureaus (zoals uit Baexem, Heythuysen, Haelen, Roggel, Neer en Horn) zullen waarschijnlijk rond middernacht bekend worden. Zodra de burgemeester van vijf stembureaus een uitslag binnen heeft gekregen dan maakt hij die in de grote zaal bekend. Op een groot scherm worden de uitslagen getoond en doorgerekend naar een (tussentijdse) uitslag van de zetelverdeling.

Media
Iedereen die belangstelling heeft om deze bekendmaking bij te wonen is van harte welkom. Vele (kandidaat)raadsleden zullen er, met de nodige spanning, ook bij zijn. Regio Leudal TV heeft openbaar aangekondigd vanuit de zaal live verslag te zullen doen, maar ook andere media zullen ongetwijfeld het nieuws van daaruit wereldkundig maken. De grote zaal is vanaf 21.00 uur geopend en sluit rond 1.00 uur. Heeft u vragen over deze avond? E-mail die naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen