Peper in de verkiezingsstrijd: VVD hekelt ‘slappe houding’ andere partijen

Foto: Twitter: Ellie van Tilburg

LEUDAL – Het heeft even geduurd, maar nu komt er toch wat peper aan te pas in de verkiezingsstrijd in Leudal. Aanleiding is een mogelijk tussentijds vertrek van Ria Teluij (Samen Verder) de komende raadsperiode, vanwege een eventuele verhuizing naar Roermond.

VVD-fractieleider Ad Thomassen stoorde zich aan de ‘slappe houding’ zoals hij de reactie, of beter gezegd het gebrek daaraan, noemde bij de andere partijen. Samen Verder zou duidelijkheid dienen te verschaffen volgens de liberaal.

Imago
Het zou het imago van het in het verleden toch al geschonden blazoen van Leudal schaden als Teluij na verkiezing halverwege de raadsperiode zou vertrekken, zo betoogde Thomassen in de media. Fractieleider Graef van Samen Verder reageerde vandaag via Twitter: ‘Ons raadslid RiaTeluij presteert in 1, 2 of 3 jaar meer dan de heer Thomassen in 8’ liet de lijsttrekker van de lokale coalitiepartij weten.

Den Haag
Vanuit Den Haag mengde zelfs D66 kamerlid Rens Raemakers zich nog even in de discussie met een kwinkslag: ‘Zou leuk zijn als häör.nl de heer Thomassen nu spontaan een column aanbiedt, dan worden die ook eens wat minder slap’ grapte hij. Waarop Graef hem verzocht eerst maar eens ”s lands problemen’ te gaan oplossen. Maar ook daar zat een duidelijke knipoog bij…

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen