Dak gemeentehuis Leudal beschikbaar voor zonnepanelen van burgers

Foto: Gemeente Leudal

LEUDAL – Deze maand is het startsein gegeven voor de ontwikkeling van een collectieve zonnestroominstallatie, op het dak van het gemeentehuis in Heythuysen.

Dit zou moeten gebeuren volgens de regeling ‘verlaagd tarief’ (postcoderoos).

Draagvlak
De gemeente Leudal en de coöperatie Leudal Energie hebben een intentieverklaring getekend, die een haalbaarheidsstudie naar de regeling mogelijk maakt. Die studie wordt in het voorjaar uitgevoerd om het draagvlak voor dit project vast te stellen onder de burgers van Leudal.

Postcodes
Inwoners die wel groene stroom willen opwekken, maar niet over een geschikt dak beschikken of het visueel niet aantrekkelijk vinden op de eigen woning, kunnen in aanmerking komen. Het gaat dan om mensen met de postcodes 6093, 6092, 6095, 6096, 6081, 6085,6086, 6088 en 6037. Leudal Energie plaatst en beheert de door de burgers gefinancierde zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis.

Informatieavond
Mensen die belangstelling hebben kunnen zich aanmelden voor de eerste informatieavond in het gemeentehuis, op woensdag 14 maart. Stuur daarvoor een e-mail naar [email protected] onder vermelding van uw naam en ‘postcoderoos’. Voor meer informatie kan men ook bellen met projectleider Robert Groeneboom (06-19.47.23.50). Kijk ook op www.leudalenergie.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen