Rens Raemakers op tournee om armoede aan te pakken

Foto: D66

DEN HAAG – Rens Raemakers, oud-gemeenteraadslid van Leudal en huidig Tweede Kamerlid, roept Limburgse gemeenten en instellingen op zich te melden met goede initiatieven op het gebied van armoede en schulden.

Eerder was Raemakers al op bezoek in Weert en Gennep en binnenkort gaat hij in Eijsden-Margraten in gesprek over het onderwerp armoede.

Praktijk
Het kabinet heeft 80 miljoen euro extra vrijgemaakt voor het bestrijden van kinderarmoede. Raemakers (D66) maakt zich hard voor een goede controle op de uitvoering van dit beleid en maakt daarom een tour langs diverse gemeenten. Zijn aanpak richt zich op goede voorbeelden uit de praktijk, waar de rest van Nederland van kan leren, zonder dat elke gemeente het wiel zelf opnieuw moet uitvinden.

Controle
‘Ik wil niet alleen praten met de wethouder of de directeur, maar bij de organisaties en mensen zelf langsgaan om te ervaren hoe het er echt aan toegaat in de praktijk’ aldus Raemakers. Met de tour haakt Raemakers ook in op het recente pleidooi van sommige partijen voor strengere controle op de gelden voor de bestrijding van (kinder)armoede. ”Natuurlijk begrijp ik dat pleidooi, maar kijk ook naar de vele gemeenten die het goed doen. Die gemeenten moeten we de ruimte geven en waar kan goede voorbeelden overnemen.’

Incassobedrijven
In het regeerakkoord staan onder andere voorstellen om misstanden bij incassobedrijven aan te pakken, de schuldhulpverlening te verbeteren en de stapeling van boetes vanuit de overheid te maximeren. Raemakers: ‘Het allerbelangrijkste is het bestrijden van kinderarmoede. Het geld van het kabinet komt bovenop de 100 miljoen die al beschikbaar was voor het bestrijden van kinderarmoede. Ik ben hier blij mee, maar vooral heel benieuwd hoe gemeenten dit geld uitgeven en kom daarom graag langs.’ Limburgse gemeenten en instellingen kunnen hen mailen via: [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen