Verzorgde optocht van de Sjaopsköp omzeilt de hagel

HORN – Héél even leken de optochten van zondag letterlijk in het water, of zoals dat heet in de winterse buien te vallen. In Horn bijvoorbeeld. Maar echte Sjaopsköp laten zich natuurlijk niet zo gemakkelijk uit het veld slaan.

Nadat het zwaartepunt van de hagelbui voorbij was kwamen ze uit hun schuilplaatsen vandaan en trok de stoet door het dorp alsof er niets aan de hand was.

Mie toe
En dat was eigenlijk ook zo, zeker toen uiteindelijk zelfs het zonnetje doorbrak. Zo kwamen de met zorg gemaakte kostuums toch nog goed tot hun recht want die vielen – naast spitsvondige woordspelingen – het meeste op. Slechts een enkeling had zich aan een politiek thema gewaagd en er waren meerdere inwoners uit het rijk van Arnoud I die het verschijnsel ‘Mie two’ vooral in verband brachten met oosterse gerechten. En nu maar hopen dat de optochten die de komende dagen nog volgen ook zo tussen de buien door kunnen laveren…

Reacties

0