Verkeersveiligheid gaf doorslag bij keuze nieuwe locatie voetbalaccommodatie

Foto: Pixabay - SeppH (CC0-Public Domain)

KELPEN-OLER – Nu de gemeenteraad van Leudal dinsdagavond heeft besloten dat de nieuwe voetballocatie voor de kernen Hunsel, Ell, Grathem en Kelpen-Oler groen licht krijgt,  zullen aan de Oranjestraat in Kelpen-Oler vier nieuwe voetbalvelden en bijbehorende gebouwen worden aangelegd.

Vorig jaar liet het gemeentebestuur onderzoek doen naar de meest geschikte locatie waar de fuserende voetbalclubs zich gezamenlijk kunnen vestigen.

Uitgangspunten
Van belang voor de keuze waren daarbij infrastructuur, de verkeersveiligheid bij locatie zelf en op toegangswegen, de afstand tot de diverse dorpen, de omvang van de locatie in relatie tot benodigde velden, kantine en kleedruimten en natuurlijk de financiële haalbaarheid.

Ontwerp
Met name de lokale verkeersveiligheid gaf uiteindelijk de de doorslag. Ook de gezamenlijke verenigingen kunnen zich vinden in de locatie Kelpen-Oler. De gemeente zal de locatie verder laten onderzoeken en de planologische procedures in het werk stellen. Verder zal nog aanvullend onderzoek worden gedaan naar de bodemgesteldheid van het terrein. Daarbij moet worden vastgesteld of er aanvullende maatregelen nodig zijn om het terrein geschikt te maken voor de aanleg van een voetbalaccommodatie. Daarna laat de gemeente, in samenspraak met de voetbalverenigingen, een ontwerp voor de locatie maken.

'

Reacties

article
12249
Verkeersveiligheid gaf doorslag bij keuze locatie voetbalaccommodatie
KELPEN-OLER – Nu de gemeenteraad van Leudal dinsdagavond heeft besloten dat de nieuwe voetballocatie voor de
https://leudal.nieuws.nl/2018/02/11/verkeersveiligheid-gaf-doorslag-keuze-nieuwe-locatie-voetbalaccommodatie/
2018-02-11T16:50:01+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/02/11133005/football-1678992_1920.jpg
bodemonderzoek, Ell, Grathem, Hunsel, Kelpen-Oler, nieuwbouw, Oranjestraat, Voetbal, voetbalaccommodatie, voetbalterrein
Sport