Nieuw platform voor Atletiek en Running gaat in maart van start

Foto: Facebook Rabobank Roermond City Run

LIMBURG – Atletiek en running is een van de meest beoefende sporten in Limburg. Ter ondersteuning van deze sporttak is de Stichting Platform Atletiek en Running Limburg opgericht. Op 14 maart vindt de aftrapbijeenkomst plaats. Sportorganisaties gaan intensief samenwerking om de sporttak te versterken.

Het Platform Atletiek en Running Limburg heeft in overleg met betrokken sportorganisaties een meerjarenbeleidsplan en werkplan voor 2018 opgesteld.

Speerpunten
Speerpunten in deze plannen zijn onder meer ondersteuning van verschillende activiteiten en evenementen in Limburg, promotie van de Limburgse atletiek in het algemeen, het beoordelen en monitoren van subsidieaanvragen voor evenementen, breedtesport, talentontwikkeling en het adviseren van de provincie.

Breedtesport
Arno Deckers, voorzitter van het Platform: ‘Het Platform Atletiek en Running wil Limburgers op deskundige wijze stimuleren om hun persoonlijke doelen te behalen bij het beoefenen van recreatieve en prestatieve vormen van atletiek. De bijdrage van de provincie Limburg zorgt ervoor dat we de eerste stappen in het realiseren van onze missie kunnen zetten.’  De provincie stelt ruim 100.000 euro beschikbaar. Het platform wil de breedtesport verder ontwikkelen, stimuleren en faciliteren, met aandacht voor recreatieve hardlopers. Hardlopen, maar vooral gezond bewegen, is een breedtesport geworden. Hierbij overheerst het aandeel van de recreatieve sporters.

Samenwerking
Het platform gaat daarom samenwerken met de Atletiekunie, het Huis voor de Sport, Topsport Limburg, evenementenorganisaties en atletiekverenigingen. Daarbij moet ook plaats zijn voor varianten zoals trail-, fun-, survival-, mud- en obstacleruns en bootcamps. Ook komt er aandacht voor sportief wandelen; een tak van sport die wordt ondersteund door de Atletiekunie en die door steeds meer mensen wordt beoefend.

Nieuwe initiatieven
Diverse evenementen in Limburg brengen breedtesporters, talenten én topsporters samen. De Roermond City Run, Parelloop, Abdijcross, Venloop en Maastrichts Mooiste zijn de evenementen die dit jaar worden ondersteund. Uiterlijk eind 2018 zal het Platform nieuwe, heldere criteria hebben ontwikkeld, voor aanvragen voor de ondersteuning van evenementen die in 2019 gaan plaatsvinden. Die criteria zijn er nu nog niet. Het platform streeft naar gezonde begrotingen, maar wil ook nieuwe initiatieven ondersteunen die vormgeven aan de doelstellingen van het werkplan.

'

Reacties

article
12215
Nieuw platform voor Atletiek en Running
LIMBURG – Atletiek en running is een van de meest beoefende sporten in Limburg. Ter ondersteuning
https://leudal.nieuws.nl/2018/02/09/nieuw-platform-atletiek-en-running-gaat-maart-start/
2018-02-09T13:07:28+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/02/09130600/26841459_1434021916706341_3065784087573836643_o.jpg
Arno Deckers, Atletiek, Atletiek Unie, Huis voor de Sport, Running, Topsport Limburg
Sport