Ria Teluij opgetogen over aangenomen N280 amendement

Foto: John Hölsgens

BAEXEM – Ria Teluij van coalitiepartij Samen Verder is bijzonder blij dat het amendement van haar fractie over de N280 gisteren tijdens de gemeenteraadsvergadering werd aangenomen .

‘Men kon niet om het feit heen dat de beoogde 3c variant van de provincie Limburg, die niet de keuze was van de gemeenteraad Leudal, opgerekt is. Ook qua omvang, zoals alle raadsleden in het collegeadvies konden lezen’ zei Teluij na afloop.

Onderzoek
‘Omdat de opgerekte 3c variant van die omvang niet in de eerste Milieu Effect Rapportage (MER) onderzocht is, hebben we alleen onder voorwaarde van onderzoek naar die nieuwe 3c ingestemd met het raadsbesluit. Deze opgerekte N280 neemt namelijk bijna dezelfde ruimte in als de door Samen Verder gewenste veilige én voor Baexem minder belastende 5e variant. Die werd hoofdzakelijk vanwege landbouwruimtebeslag door de provincie afgewezen’ aldus Teluij.

Gevaarlijke stoffen
In het door Leudal gewenste onderzoek zou onder meer aandacht moeten zijn voor het opschuiven van de N280 richting het zuiden bij Exaeten, de gevolgen daarvan voor de leefbaarheid van de 700 bewoners van het AZC in het daar gelegen monumentale pand, het transport van gevaarlijke stoffen en de effecten voor de verkeersstromen in de kern Baexem bij het niet volledig ontsluiten van de Hubert Cuyperslaan.

Reacties

article
12203
Ria Teluij blij over aangenomen N280 amendement
BAEXEM – Ria Teluij van coalitiepartij Samen Verder is bijzonder blij dat het amendement van
https://leudal.nieuws.nl/2018/02/07/ria-teluij-opgetogen-aangenomen-n280-amendement/
2018-02-07T19:05:12+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/02/07190304/20180207_160801.jpg
AZC, gevaarlijke stoffen, Hubert Cuyperslaan, MER, N280, Onderzoek, Opgerekte variant 3c, Ria Teluij, Variant 3c, Variant 5e
Nieuws