Samen knutselen aan een bijenhotel

Foto: Pixabay - PublicDomainPictures (CC0)

HAELEN – Hoewel het water soms nog met bakken uit de hemel komt, hebben we ook al een paar warmere dagen gehad. En dat merk je aan de natuur: krokussen steken hun kopje boven de grond en voorzichtig gaan er aan de boomtakken knopjes open.

Ook de bijen staan in de startblokken om weer uit te vliegen en willen graag hun eitjes gaan leggen in holle stengels, kieren en kleine gaatjes.

Wilde bijen
Wij mensen kunnen de bijen helpen zo’n plekje te vinden. Op donderdag 15 februari kunnen kinderen samen met de gidsen van Groen Hart Leudal een bijenhotel komen knutselen.

Voor dit bijenhotel kun je thuis een mooi plekje zoeken. Je hoeft niet bang te zijn, alleen de wilde bijen maken gebruik van jouw hotel en die steken niet! Ze geven ook geen honing, maar ze zijn wel heel erg belangrijk voor de bestuiving van planten.

Aanmelden
Er wordt die donderdag gestart om 10.00 uur in Bezoekerscentrum Leudal, aan de Roggelseweg 58 in Haelen en er wordt geknutseld tot 12.00 uur. Leeftijd 6 tot 12 jaar, kosten 5 euro p.p. Aanmelden kan via 0475-49.70.10 tijdens openingstijden, of via de website www.bezoekerscentrumleudal.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen