Ria Teluij: ‘Gevaarlijke verkeerssituatie rondom zorgcentrum De Kreppel’

Foto: Ria Teluij

HEYTHUYSEN – Raadslid Ria Teluij (Samen Verder) heeft het college van B&W gevraagd om eens kritisch te kijken naar de verkeerssituatie in de omgeving van De Kreppel in Heythuysen.

Teluij woont sinds kort in de buurt en het viel haar op dat de verlichting aan de achterzijde en de zijkant bij het zorgcentrum volstrekt onvoldoende is. Autoverkeer, landbouwverkeer, fietsers én veel voetgangers gebruiken daar de smalle landbouwwegen zonder fietspad of trottoir.

Van de weg
Omdat de 60-kilometerweg logischerwijs steeds meer een verbindingsweg is naar Bevelanden Noord, waar de laatste jaren veel gebouwd is, wordt deze weg steeds meer gebruikt dan aanvankelijk voorzien. Het zal ook steeds drukker worden omdat er nog meer bouwplannen zijn weet Teluij, die naast de slechte verlichting en slecht wegdek ook wijst op het ontbreken van belijning op de weg. ‘De onoverzichtelijke bocht aan zijkant van De Kreppel, aan de kant van Leveroy, is gevaarlijk voor fietsers en voetgangers. Ook ik ben in het donker met de auto in die bocht een paar maanden geleden een stukje van de weg geraakt’ schrijft het raadslid.

Kwetsbaar
‘Veel bewoners van De Kreppel maken bij goed weer met de familie een wandelingetje rond de Kreppel, te voet of met scootmobiel of rollator. Levensgevaarlijk door het ontbreken van fiets- of voetpad! Dat laatste zal ook moeilijk te realiseren zijn, echter bij deze het verzoek om met de verkeerscommissie en politie ter plekke de zaak (ook in het donker) eens te bekijken, of er toch mogelijkheden zijn om de directe omgeving van De Kreppel wat veiliger en vriendelijker te maken’ vraagt Teluij. ‘Dit opdat ook de kwetsbare bewoners van De Kreppel en de serviceappartementen met een gerust hart een ommetje kunnen maken.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen