D66: uitstel locatiekeuze fusieschool niet acceptabel

Foto: D66 Leudal

LEUDAL –  D66 Leudal heeft met verbazing kennisgenomen van het uitstel in de locatiekeuze van de nieuwe fusieschool voor Haler, Hunsel, Ittervoort en Neeritter.

Uit een artikel in Dagblad De Limburger op 11 januari blijkt dat het uitstel een gevolg is van het feit dat er in september vier nieuwe mogelijke locaties zijn toegevoegd. Daardoor is er blijkbaar langer onderzoek nodig. Er was echter een toezegging gedaan aan de stichting SPOLT, dat in februari 2018 de locatiekeuze gemaakt zou worden door de raad.

Voorbereiding
Het lijkt er op dat de voorbereiding van dit project niet goed is geweest. Ook bij andere projecten in de gemeente Leudal constateren de democraten dat door een slechte voorbereiding lange onderzoeken nodig waren. Daardoor worden initiatiefnemers telkens op de proef gesteld door de datum waarop een beslissing genomen wordt naar de toekomst door te schuiven, zo vinden zij. D66 zal een verzoek indien om de locatiekeuze van de fusieschool op de agenda van de commissie Sociaal van 22 januari te laten plaatsen. De verantwoordelijke wethouder zal dan om tekst en uitleg worden gevraagd over het uitstel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen