Oliebollen bakken? Lever het gebruikte vet apart in!

LEUDAL – Wist je dat je het vet waarin je oliebollen bakt apart kunt inleveren? Hiervan kan heel eenvoudig hernieuwbare energie worden gemaakt…

Breng het daarom, net als gebruikt frituurvet of restjes olie (bijvoorbeeld van het wokken), naar de speciale gele kliko bij een van de inzamelpunten.

Riool
Spoel het in elk geval niet door de gootsteen of de wc! Dat veroorzaakt verstoppingen in huis en/of het openbare riool, wat hoge kosten met zich meebrengt. Als je het gebruikte vet apart inlevert, ben je duurzaam bezig en spek je bovendien de kas van jouw sportclub of van de school van jouw kinderen. Want elke volle gele kliko met ingezameld vet is geld waard. Kijk voor een inzamelpunt in de buurt op deze site. Hier staat ook meer informatie over het hoe en waarom van gebruikt vet inleveren en recyclen.

Tip
* Giet het afgekoelde, gebruikte vet of de olie terug in de originele verpakking of een andere afsluitbare plastic fles. Zodra de fles vol is, doe je deze goed afgesloten in de speciale gele kliko bij een van de inzamelpunten.

* Zet een afsluitbare plastic fles in het keukenkastje om kleine restjes afgekoelde olie en vet in te verzamelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen