Sylvesterconcert in Horn: ‘Musical meets Opera’

Foto: Harmonie De Drie Horens

HORN – De feestdagen zijn niet compleet zonder een bezoek aan het traditionele Sylvesterconcert in Horn. Op zaterdagavond 30 december verzorgt Harmonie De Drie Horens, onder leiding van dirigent Frans Hendrikx, dan ook opnieuw dit sfeervolle evenement.

Elk jaar weer worden alle registers geopend om de bezoekers een onvergetelijke theateravond te bezorgen. Muziek van topniveau, een aansprekend programma én sensationele solisten vormen de ingrediënten van deze succesformule, die al 32 jaar op rij zorgt voor een uitverkochte Postkoets.

Gershwin
In ‘Musical meets Opera’ laten het orkest en solisten horen dat deze twee genres prima te combineren zijn. Er zijn zeker verschillen, maar minstens even zoveel raakvlakken. Componisten als George Gershwin wisten al heel vroeg de verbinding te leggen tussen klassieke muziek, jazz en musical. Met nummers die op het lijf geschreven zijn van Rob Reyners. Reyners (26) is afkomstig uit Roermond en studeert Jazz Zang en Docent Muziek aan het Conservatorium in Maastricht. Daarnaast speelt hij trompet en piano en is hij actief als theatermaker en tekstschrijver. Als zanger laat hij zich graag inspireren door zijn grote voorbeelden: Kurt Elling, Wim Sonneveld, Jamie Cullum, Nat King Cole, Mark Murphy, Diana Krall, Sting en Frank Sinatra. Zijn levendige performance op het podium maken elk optreden een genot om naar te kijken en luisteren.

Nienke Nasserian

Bernstein
Naast beroemde musicalcomponisten als Andrew Lloyd Webber, waarvan het orkest ‘The Phantom of the Opera’ uitvoert, mag Leonard Bernstein natuurlijk niet ontbreken. Aan de vooravond van zijn 100e geboortejaar is er volop aandacht voor deze componist, die als één van de beste dirigenten en muziekschrijvers van de 20e eeuw wordt gezien. Wereldberoemd werd hij met ‘The West Side Story’. De rollen van Tony en Maria zijn deze avond weggelegd voor Rob Reyners en Nienke Nasserian.

Carmen
Nasserian (23) is in 2016 cum laude afgestudeerd als bachelor Muziektheater Klassiek aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Ze studeerde eerst nog een half jaar Klassiek Solozang aan het Conservatorium in Maastricht. In de afgelopen jaren was Nienke regelmatig te zien en horen in diverse opera- en theaterproducties door heel Nederland. In augustus 2016 won ze de Entreeprijs op Theaterfestival Boulevard met haar eigen theatervoorstelling ‘Masai’. Nienke zal deze avond verder te horen zijn in de wereldberoemde opera ‘Carmen’ van George Bizet.

Kaarten
Kaarten voor deze concertavond zijn te koop bij Supermarkt Ruud & Sylvia Vermeulen in Horn en kosten 10 euro p.p. Voor aanvang zijn kaarten te koop voor 12,50 euro aan de kassa, zolang de voorraad strekt. De voorstelling begint om 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen