Laura de Vaan in het rijtje Tom Dumoulin en Lieke Martens

KERKRADE – In het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade werd tijdens een feestelijke bijeenkomst maandag de Provinciale Sportprijs Limburg 2017 uitgereikt. Lieke Martens, ’s werelds beste voetbalster, werd beste sportvrouw van het jaar. Tom Dumoulin werd gekozen tot beste sportman. Laura de Vaan uit Baexem werd andermaal uitgeroepen tot de beste sporter met een beperking.

De carrière van Martens schoot in de hoogste versnelling dit jaar. De Europese titel van de dames in eigen land was voor een groot deel te danken aan de ster van Oranje uit Bergen, tevens beste speelster van het toernooi. Ze trok naar FC Barcelona, waar ze de Lionel Messi van de vrouwen wordt genoemd. Ze werd uitgeroepen als de beste van Europa en even later ook de beste speelster van de wereld.

Giro
Dumoulin werd de eerste Nederlandse mannelijke winnaar van de Ronde van Italië. De renner van Team Sunweb pakte ook zijn eerste wereldtitel. Hij won met overmacht het wereldkampioenschap tijdrijden in het Noorse Bergen.

Toonaangevend
Laura de Vaan uit Baexem is al jaren toonaangevend in Nederland als het gaat om het handbiken. De Vaan laat geen spaan heel van haar concurrenten in eigen land. Ze werd daarom weer nationaal kampioen tijdrijden én op de weg. Internationaal is ze ook de bewezen grote topper met zilver op het WK tijdrijden en zilver op het WK op de weg.

Oeuvre
Sportploeg van het jaar werd VVV Venlo, Perr Schuurs van Fortuna Sittard werd uitgeroepen tot talent van het jaar. Tenslotte kreeg trainer Huub Stevens de oeuvreprijs voor zijn gehele loopbaan. De winnaars werden gekozen door een vakjury en het Limburgse publiek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen