Eerste drie kandidaten op D66-lijst voor de verkiezingen zijn nieuwkomers

Foto: D66 Leudal

LEUDAL – Dat Robert Martens de lijst zou aanvoeren van D66 tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart, was na een interne verkiezing al bekend. Nu presenteren de democraten hun complete lijst, waarbij ze er onder meer met enige trots op wijzen dat van de zeventien kandidaten er zeven vrouw zijn.

Ook de verschillende achtergronden, leeftijden, kennis en ervaring noemt D66 Leudal een mooie afspiegeling van de samenleving van deze gemeente.

Ervaring
De nummers 1, 2 en 3 op de lijst, Robert Martens, Iris Schors en Dirk Voermans. De nummers 4, 5 en 6, Leo Schouten, André Kierkels en Joost van Beek, brengen de noodzakelijke ruime ervaring met zich mee in de politiek, commissies en gemeenteraad. Kierkels is op dit moment nog raadslid namens Leudal Sociaal, de fractie die hij samen met Rob Flinsenberg vormde na zijn vertrek bij Ronduit Open.

‘Running mate’
Er staan twee jongeren onder de 23 jaar op de lijst, waarvan de 22-jarige Iris Schors als ‘running mate’ van lijsttrekker Robert Martens aan de verkiezingen gaat deelnemen. Een bijzondere plaats op de lijst is voor Eva Custers, die als nummer 17 de lijst afsluit. Eva is 17 jaar en kan daarom niet direct gekozen worden voor de gemeenteraad, maar zij ondersteunt door haar kandidatuur het standpunt van D66 dat jongeren vanaf 16 jaar voortaan in de gemeenteraad gekozen kunnen worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen