Meerderheid ondernemers Heythuysen stemt voor oprichting BIZ

Foto: John Hölsgens

HEYTHUYSEN – Een meerderheid van de centrumondernemers uit Heythuysen is voor de oprichting van een Bedrijven Investeringszone (BIZ). Uit een draagvlakmeting blijkt er voldoende steun voor de start van een BIZ op 1 januari 2018, voor een periode van vijf jaar.

De BIZ is een ondernemersinvesteringsfonds dat staat voor een opwaardering van de openbare ruimte in brede zin, waarbij vanuit het collectief wordt geïnvesteerd.

Voordelen
Te denken valt bijvoorbeeld aan kerst- en bloemendecoratie of extra verwijdering van onkruid. Het gaat om een fonds voor en door ondernemers. Zij bepalen zelf op welke wijze de middelen besteed worden. De gemeente Leudal verzorgt alleen de jaarlijkse heffing en inning. Vanuit meerdere gemeentes is al geruime tijd het belang aangetoond van structurele, collectieve samenwerking. ‘Dit zal ook op Heythuysen van toepassing zijn. De BIZ levert op de lange termijn voor iedereen voordelen op’ zegt Rob Reijnders, voorzitter van de VZOH (Vereniging Zelfstandige Ondernemers Heythuysen).

Boost
Ook de gemeente Leudal is positief. Wethouder Piet Verlinden geeft aan ‘grote waardering te hebben voor de ondernemers in Heythuysen en de VZOH. Door in ruime meerderheid de oprichting van de BIZ te steunen, geven de ondernemers het signaal af door samenwerking het centrum van Heythuysen een boost te willen geven.’ De BIZ Heythuysen Centrum wil de inkomsten besteden aan de nadere versterking van de aantrekkelijkheid en kwaliteit van het centrum voor bezoekers, inwoners, ondernemers en investeerders.

Respons
De vereiste respons voor de oprichting van de BIZ was meer dan 50 procent en twee derde moest voor stemmen. Deze ja-stemmers moesten dan ook nog meer WOZ-waarde vertegenwoordigen dan de tegenstemmers. Aan die criteria werd ruim voldaan. Donderdag zal wethouder Verlinden aan het bestuur van Stichting BIZ Centrummanagement Leudal de (symbolische) waardecheque aanbieden met de toegezegde bijdrage van de gemeente. Via de website van de gemeente is meer informatie te vinden, maar ook via de website van ondernemend Heythuysen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen