Gertie Gommans schreef opmerkelijk debuut in zes weken

Foto: Facebook

ROGGEL – Donderdagavond 7 december wordt in Jan Mennen Art & Gallery, aan de Koppelstraat 14 in Roggel, ‘Oliver’s overgang’ gepresenteerd. Het is de debuutroman van Gertie Gommans (1965).

In ‘Oliver’s overgang’ deelt de hoofdpersoon zijn leven als vijftiger. Het is een bestaan dat wordt beheerst door overgangsverschijnselen: ongewild nachtwaken, geheugenverlies, depressies, onregelmatig bloedverlies, verminderd libido en stemmingswisselingen. Toch valt er nog genoeg te lachen.

Herkenning
‘Oliver’s overgang’ is dan ook een optimistisch lenteverhaal. Een verhaal van humor, hoop en herkenning. En bovenal een verhaal van liefde: ‘Vertrouwen gaat te paard en komt te voet, ook bij haar. Ik doe er alles aan. Ik laat oude waarheden los en probeer zo goed en zo kwaad als het kan nieuwe inzichten toe te laten. Er is veel veranderd, de afgelopen maanden. Laat ik beginnen met mijn huisvesting. Die bestaat nu uit de Kip caravan van mijn ouders, die met de oranje bloemetjes op de bekleding en de groene gordijnen de tijdgeest weergeeft van de periode waarin hij is aangeschaft.’

ORC
Ja, hij bedoelt het goed, Oliver. Ook met de vrouwen in zijn leven. De bon vivant van weleer is er best trots op, dat hij er heel wat heeft versleten. Toch blijft hij alleen over in een aftandse caravan. Kan hij het tij nog keren? Gertie Gommans, dol op taal en teksten schreef het verhaal in zes weken. Dat ondanks een voltijdbaan als docent Engels in het middelbaar onderwijs. En dan zingt ze en speelt ook nog eens basgitaar in haar vrije tijd. Ze woont in een dorp en ze heeft een voorkeur voor rood schoeisel, waarmee ze aardig in het profiel past van een zogenoemde ORC (‘Old Rural Creative’).

Reserveren
Het 172 pagina’s tellende boek is te koop via de Nederlandse en Belgische boekhandel, via bol.com én uitgever Bullseye Publishing uit Weert voor 17,95 euro. (ISBN: 9789491920462). Reserveer nu alvast je eigen exemplaar via deze link. Bij de presentatie op 7 december is iedereen welkom voor informeel samenzijn, inloop vanaf 19.15 uur. De toegang is geheel gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen