Bedrijventerrein Windmolenbos in Haelen opnieuw gekwalificeerd als veilig

Foto: Gemeente Leudal

HAELEN – Donderdag 16 november vond, in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen, de uitreiking plaats van het KVO Certificaat Basis Samenwerken.

Gelijktijdig werd tussen de gemeente Leudal, de politie, de brandweer en de Bedrijvenvereniging Windmolenbos hiertoe een convenant ondertekend.

Betrokken
In 2017 is, in de aanloop naar de audit voor het KVO, een veiligheidsenquête uitgezet onder alle ondernemers op het terrein Windmolenbos. De respons op die enquête was goed, een teken dat de ondernemers zich betrokken voelen bij het proces zo oordeelt de gemeente.

Drie jaar
Ondernemers hebben samen met de gemeente Leudal, politie, de brandweer en Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg het initiatief genomen om op het bedrijventerrein aan de slag te gaan met criminaliteitspreventie, brandpreventie en de beeldkwaliteit, om zodoende de veiligheid te verbeteren. Het nieuwe certificaat heeft een geldigheidsduur van drie jaar.

Verzekeringspremies
De certificering is dubbel goed nieuws voor de ondernemers op het bedrijventerrein Windmolenbos. In de eerste plaats wordt er actief en preventief samengewerkt aan de verbetering van de veiligheid op het terrein en ten tweede: met het certificaat in de hand is het in veel gevallen mogelijk korting te bedingen op gerelateerde verzekeringspremies. Dit laatste kan een behoorlijk voordeel opleveren voor de ondernemers. Ook wethouder Verlinden toonde zich tevreden met deze certificering: veiligheid is volgens het college een belangrijke factor voor bedrijven om zich te vestigen in een gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen