Drie winnaars ballonnenwedstrijd Kleurrijk Leudal Festijn

Foto: Wikipedia-Olivier2000 (CC BY-SA 2.5)

LEUDAL – Onderdeel van het zonnige Kleurrijk Leudal Festijn in september was ook een ballonnenwedstrijd. De uitslag daarvan is nu bekend gemaakt door de gemeente.

In de ochtend vlogen de ballonnen minder snel door het mistige weer. In de middag was het helemaal zonnig en klommen ze snel naar een mooie hoogte. De afgelopen twee maanden kwamen er veertig kaartjes terug. De kaartjes werden voornamelijk gevonden in de omgeving van Maastricht, Maasmechelen, Lanaken en delen van Wallonië. Maar enkele kaartjes raakten verder en dit zijn de winnaars:

Elzas
Het kaartje van Jara Hermans (6) uit Kelpen-Oler kwam terug uit Burg-Reuland (België), vlakbij de grens van Duitsland en Luxemburg. De ballon vloog ongeveer 155 kilometer, goed voor een derde plaats. De ballon van Tren Verheggen uit Heythuysen reikte zelfs tot het Franse Fameck. Het kaartje werd teruggestuurd door Yves Bonit. Fameck ligt net onder Luxemburg, in Elzas-Lotharingen. De afgelegde afstand bedroeg daarmee 284 kilomter, wat een tweede prijs oplevert. Er was dus één ballon die nóg verder reisde…

Pfäffikon
Deze ballon moet een goede stroming gevonden hebben. Het kaartje kwam per post terug van ene Alois Cavelti, met postzegel uit Zwitserland. Gevonden in Pfäffikon aan de Zurichsee. Dit ligt volgens routeplanner op 697 kilomter afstand. Daarmee is de 8-jarige Suze aan den Boom uit Neer de absolute winnares. Alledrie de winnaars krijgen binnenkort echter een mooie prijs uitgereikt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen