Ben jij die nieuwe vrijwilliger voor Hart voor Leudal?

Foto:

LEUDAL – Ben jij die potentiële nieuwe vrijwilliger voor Hart van Leudal? Kom dan naar de voorlichtingsavond op 16 november!

Wekelijks worden in Nederland ruim 300 mensen getroffen door een plotselinge stilstand in de bloedsomloop. In ongeveer 80 procent van de gevallen gebeurt dat thuis. Op zulke kritieke momenten is het goed als er hulp dichtbij is. Hulp die misschien jij wel kan bieden.

Elke seconde telt
In alle dorpen van Leudal is een dekkend netwerk van automatische externe defibrillatoren (AED). Inclusief een daarbij behorend netwerk van getrainde vrijwilligers. Want elke seconde telt! Om dit netwerk nog meer uit te breiden zoekt Leudal vrijwilligers die als eerste ter plekke kunnen zijn. Iets voor jou?

Info en aanmelden
Op donderdag 16 november, van 19.00 uur tot ongeveer 21.00 uur, is er een voorlichtingsavond in het gemeentehuis van Leudal over het project Hart voor Leudal. Tijdens deze avond krijg je informatie over dit project en over wat het betekent om als vrijwilliger mee te doen. Je krijgt uitleg over wat er bij een reanimatie komt kijken en hoe het oproepsysteem (via sms en/of app) werkt. Ook de niet-reanimeren verklaring en de beschikbare nazorg na een inzet komt daarbij aan bod. Deelname aan deze voorlichtingsavond is kosteloos. Opgeven voor de voorlichtingsavond kan via www.burgerhulpverleninglimburg.nl onder het kopje ‘voorlichtingsavonden’. Meer weten? Kijk bij de het plaatselijk dorpsplatform of EHBO-vereniging.

Reacties