Aan de slag met een gezonde leefstijl in Haelen en sporten in Heythuysen

HAELEN/HEYTHUYSEN – Dinsdagochtend al gingen de groepen 5 en 6 van Basisschool De Leerlingst in Haelen aan de slag met hun tweede KERNgezond activiteit van dit jaar. Deze stond in het teken van een gezonde leefstijl. Een dag later stond er een sportieve ochtend op het programma voor de kinderen van basisschool De Neerakker in Heythuysen. Daar mochten de groepen 5 kennis maken met diverse sporten.

In Haelen kregen de kinderen van topvolleybalster Karin Mennen leefstijlles. Zij vertelde over het belang van een gezonde leefstijl en hoe zij er tijdens het sporten mee werkt.

Nooit opgeven
Daarbij werd er met de kinderen, aan de hand van sportfilmpjes, gediscussieerd over hoe gezond gedrag terug te zien is in de sportwereld. Verder leerden zij dat een topsporter anderen helpt, nadenkt voordat hij of zij iets doet, altijd rustig blijft en nooit opgeeft. Sophie mocht de trofee voor haar KERNgezonde foto van de maand in ontvangst nemen. De lessen werden afgesloten met een groepsfoto en uiteraard was er ook nog tijd voor een handtekening van Karin.

Kickboksen
In Heythuysen werden de scholieren woensdag verdeeld in groepjes, om te gaan beugelen, kickboksen en dansen. Bij Beugelclub ‘Oet ein Stök’ werd duidelijk dat richten belangrijk is, dus dat werd geoefend met verschillende spelletjes zoals darten en sjoelen. Ricardo van Sportcenter Balance gaf in de aula een stoere kickboksles. De dansclinic werd verzorgd door Dansstudio Pulse. Madeleine leerde de groepjes binnen een half uurtje een complete dans. Tussendoor was er natuurlijk ook tijd voor een gezond tussendoortje, om het energieniveau op peil te houden. Het was volgens de kinderen een zeer geslaagde dag, die daarom werd afgesloten met een daverend applaus.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen