Niet Direct: vertrouwd en toch weer verrassend met muziek en literatuur

HEYTHUYSEN – Literair café Niet Direct heeft op 9 november de vertrouwde elementen van muziek en literatuur op de rol staan, maar niet zó vertrouwd om toch niet met een paar verrassingen op de proppen te komen…

Zo wordt de opening verzorgd door jong talent Sven Lijssen, die in zijn eentje de musical Belle en het Beest begeleidde op toetsen. De musical werd uitgevoerd door leerlingen van Sint Ursula in Horn, waar Sven leerling is van VWO 5.

Invoelbaar
Daarna is het de beurt aan Emy Koopman, die behalve schrijver ook onderzoeksjournalist en gepromoveerd literatuurwetenschapper is. Haar debuutroman Orewoet (september 2016) werd enthousiast ontvangen, mede omdat de drie hoofdfiguren door hun heel eigen taalgebruik zeer invoelbaar worden. Daarnaast publiceert ze in De Groene Amsterdammer en De Correspondent, en in online tijdschriften zoals hard//hoofd en The Awl.

Harp
Voor de muziek zorgt Els Denessen op harp, een instrument dat door Remy van Kesteren en Lavinia Meijer nieuwe populariteit is ingeblazen. Van huis uit is ze muziektherapeute, maar de muziek houdt haar niet alleen beroepsmatig in de ban. Zo is ze lid van muziekgezelschap Toesjee, dat in onze regio naam heeft gemaakt met wereldmuziek. John Hölsgens overpeinst als columnist weer de stand van Leudal en misschien wel algemener, de stand van het land. Zijn herkenbare inbreng is een vaste waarde in Niet Direct.

Poëzie
Frans Budé uit Maastricht is een dichter die in de literaire pers ook wel de “dichter van de intimiteit, de vertraging en het tedere gebaar” wordt genoemd. Budé ‘schrijft zoals Vermeer schildert’ volgens een andere criticus. Hij debuteerde met gedichten in Elseviers Weekblad in 1968. Zijn eerste dichtbundel verscheen in 1984, en sindsdien is zijn oeuvre (niet alleen gedichten, maar ook essays en proza) gestaag gegroeid.

Ruilbeurs
Denk ook aan de ruilbeurs! Breng weer een boek mee en neem een ander mee terug en deel zo (on)aangename, unieke en fantastische leeservaringen met een ander.

Niet Direct speelt zich weer af in het grand café van Cultureel Centrum De Bombardon te Heythuysen. Aanvang 20.00 uur, entree 5 euro, reserveren is helaas niet mogelijk. Niet Direct opereert onder de vlag van de stichting Kunst en Cultuur Leudal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen