Kaalkap bosperceel aan de Noorderbaan in Heythuysen

Foto: Pixabay -turra2 (CC0-Public Domain)

HEYTHUYSEN – Vanaf 25 oktober voert de gemeente Leudal een kaalkap uit aan een bosperceel aan de Noorderbaan in Heythuysen.

Het betreft het bosperceel van circa 0,6 hectare met voornamelijk populieren, ten noorden van het terrein van S.V. Heythuysen.

Nieuwe aanplant
De omgeving ervaart veel overlast door het rondvliegend pluis van de vrouwelijke balsempopulieren en daarom is er voor gekozen de bomen te kappen. Het kappen van de bomen en het afvoeren van het hout zal naar verwachting enkele weken in beslag nemen. Vervolgens zal het perceel opnieuw als bos worden ingericht, zoals ook vastgelegd is in de Wet Natuurbescherming. Het perceel wordt in maart 2018, tijdens de boomfeestdag, samen met de basisschool opnieuw aangeplant.

Gedragscode
Bij de uitvoering van bosbeheermaatregelen wordt gewerkt volgens de gedragscode zorgvuldig bosbeheer. Door te werken met deze gedragscode worden bijvoorbeeld roofvogelnesten, spechten(nest) bomen, mierennesten, holen en zeldzame flora ontzien tijdens de werkzaamheden. De uitvoering van het werk wordt begeleid door Bosgroep Zuid Nederland. Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Hendriks van deze organisatie via telefoon (040-22.66.360) of per e-mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen