Jubileum dirigent Frans Hendrikx bij Harmonie De Drie Horens

HORN – Een dirigent die 25 jaar een orkest leidt is bijzonder in de blaasmuziek. Frans Hendrikx werd in 1992 aangesteld als dirigent van Harmonie De Drie Horens uit Horn en viert dit jaar dus dit opmerkelijke jubileum.

Ter ere daarvan vindt op zaterdag 28 oktober om 20.00 uur een galaconcert plaats in De Postkoets in Horn. Het orkest van Harmonie De Drie Horens zal samen met zangsoliste Fenna Ograjensek een prachtig programma uitvoeren, samengesteld en geleid door de jubilerende dirigent.

Het begin
Hendrikx werd geboren in Ittervoort en begon, na het voltooien van zijn studie bastuba aan het Tilburgs Conservatorium, zijn muzikale carrière als beroepsmuzikant bij de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag. Toen hij in 1992 het dirigeerstokje in Horn overnam van Theo Peeters, was hij reeds dirigent bij de fanfares van Ittervoort en Sint-Oedenrode.

Gelauwerd
Twee jaar na zijn aantreden promoveerde Frans met het orkest uit Horn naar de Ere-afdeling (tegenwoordig de tweede divisie) en werd in januari 1995 zelfs landskampioen. Een succesvolle deelname aan het WMC in Kerkrade in 1997 resulteerde in de promotie naar de Superieure afdeling (nu de eerste divisie) en het hoogst aantal behaalde punten van alle Nederlandse orkesten. In de jaren die volgden wist het orkest onder leiding van Frans dit niveau te handhaven tijdens deelnames aan concoursen in 2002 (Venlo), 2005 (WMC) en 2010 (Roermond). Het orkest groeide in de loop der jaren naar een vaste bezetting van 65 leden en vervult een belangrijke rol in de Horner gemeenschap, bij het opluisteren van feestelijke gelegenheden. Het jaarlijkse Sylvesterconcert tussen kerst en nieuwjaar, en het Paasconcert in de Roermondse Oranjerie zijn inmiddels echte publiekstrekkers geworden.

Jubileumconcert
Het programma voor het jubileumconcert is geheel door de dirigent zelf samengesteld: een combinatie van klassiek, opera, lichte muziek en musical waar een solist van formaat niet mag ontbreken. Als muzikale gast nodigde Frans daarom sopraan Fenna Ograjensek uit, waarmee het orkest in het verleden al succesvol samenwerkte. Vaste bezoekers van het Sylvesterconcert zullen zich haar optreden vier jaar geleden ongetwijfeld herinneren. Begeleid door het orkest zingt Fenna de prachtigste aria’s van o.a. Gershwin, Bizet en Puccini.

Kaarten
Kaarten voor het Jubileumconcert zijn vanaf 16 oktober te koop bij Supermarkt Ruud & Sylvia Vermeulen in Horn, voor 10 euro p.p. én aan de kassa op de avond van de voorstelling voor 12,50 euro p.p. (zolang de voorraad strekt). De zaal gaat open om 19.30 u.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen