Regeerakkoord: Limburg ziet wel kansen voor samenwerking

Foto: John Hölsgens

LIMBURG – De provincie Limburg is blij dat de aanstaande nieuwe regering zich uitspreekt om grensbarrières weg te werken. Het provinciebestuur  ziet volop kansen om samen te werken en wil op diverse fronten nadere afspraken maken met het nieuwe kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.

Met een fonds van 900 miljoen euro voor regionale projecten en meer geld voor infrastructuur ziet Limburg mogelijkheden om er een goed aanbod tegenaan te leggen. Onder voorwaarden is de provincie bereid te co-financieren.

Grenseffectentoets
Ook voor de provincie is de geplande verhoging van het lage btw-tarief echter een punt van zorg. Daarvoor is het uitvoeren van een grenseffectentoets noodzakelijk om het ondernemerschap in de grensregio niet te schaden, zo is vanuit Maastricht te horen. ‘Vanuit een activistische houding zijn wij al bezig om partners te mobiliseren en met elkaar te verbinden. In geheel Zuid-Nederland moet de economie versterkt worden en de arbeidsmarkt verstevigd. Ook zien we in het nieuwe regeerakkoord aanknopingspunten voor onze sociale agenda. Limburg wil verder graag zijn plek innemen bij de ambities van een nationaal klimaat- en energie-akkoord’ aldus een woordvoerder.

Samenhang
Limburg gaat met Rutte III verder aan de slag op het gebied van onder andere de arbeidsmarkt, onderwijs en sociale agenda, slimme mobiliteit en samenhang tussen steden en regio’s. ‘Limburg draagt bij aan de groei van Nederland’, zei Gouverneur Theo Bovens namens het College van Gedeputeerde Staten in een eerste reactie op het regeerakkoord. ‘Als wij in staat worden gesteld dat maximaal te doen, worden alle Nederlanders daar beter van.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen