Wagemans: ‘Burgemeester, doe iets aan geluidsoverlast in Heythuysen’

Foto: Pixabay - niekverlaan (CC0-Public Domain)

HEYTHUYSEN – Mathieu Wagemans (Ronduit Open) heeft burgemeester Verhoeven verzocht om eindelijk op te treden tegen de geluidsoverlast die door inwoners in de kern van Heythuysen ervaren wordt.

De afgelopen dagen bereikten raadslid Wagemans opnieuw diverse klachten daarover.

Woongenot
‘Bewoners stellen dat zij er geen probleem mee hebben dat er diverse dagen in het jaar festiviteiten plaatsvinden. Hun herhaalde klachten hebben te maken met geluidsoverlast en in het bijzonder met het feit dat er in de late uren, ook een periode na middernacht, geen grens is gesteld aan het produceren van geluid’ schrijft Wagemans aan de burgemeester. ‘Nodeloos te stellen dat dit het woongenot van mensen aanzienlijk kan aantasten. Ook heeft men de ervaring dat het doen van meldingen geen enkele zin heeft. De politie verwijst naar de gemeente. Maar bij de gemeente is in het weekend en  – zeker ’s avonds laat – niemand bereikbaar waardoor actie uitblijft.’ Burgers zouden Wagemans hebben laten weten hun vertrouwen te hebben verloren en daarom niets meer te doen. ‘Bestuurlijk is dat een slechte zaak en ook geheel in strijd met de ambitie van Leudal, om goed met burgers te communiceren’ vindt het raadslid.

Handhaven
Wagemans roept Verhoeven daarom dringend op alsnog een maximum geluidsniveau in de verordening op te nemen, bijvoorbeeld vanaf 22.00 uur. ‘Verder vraag ik u zeker te stellen dat ambtelijke capaciteit aanwezig is om in voorkomende gevallen handhavend op te treden. Blijft actie wederom uit, dan overweeg ik een desbetreffend voorstel aan de raad voor te leggen. Ik ga er echter van uit dat u de redelijkheid van het voorstel inziet en tot actie besluit, uiteraard het liefst na overleg met de betreffende ondernemers’, zo besluit hij zijn schrijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen