Koninklijke onderscheiding voor Jack Heijnders uit Heythuysen

Foto: 3ML

HEYTHUYSEN – Afgelopen zaterdag werd, tijdens het Lustrumconcert van de Leudalzangers in De Bombardon in Heythuysen, aan de heer Jack Heijnders (64), een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De Heythuysenaar mag zich nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

De bijbehorende versierselen werden hem opgespeld door burgemeester Arno Verhoeven.

Picturama
De heer Heijnders is niet alleen sinds de oprichting in 1982 als zanger actief voor mannenkoor De Leudalzangers. Hij is ook sinds 2002 secretaris van deze vereniging. Daarnaast is Heijnders secretaris van de stichting Picturama, die een onderdeel vormt van De Leudalzangers en die tweejaarlijks een kunstmanifestatie organiseert voor amateurkunstenaars uit Limburg en Oost-Brabant.

SPOLT
Heijnders was bestuurslid van het CDA afdeling Heythuysen in de jaren 1986-1990 en raadslid van de gemeente Heythuysen in de periode 1990-1992. Voorzitter van de Stichting Basisonderwijs Heythuysen was hij in de jaren 1993-1998. Tevens was hij lid van de commissie Onderhoud Gebouwen van de Nicolaasschool en de Beukenhof. Hij was verder betrokken bij diverse fusies, waaruit de Stichting Primair Onderwijs Leudal en Thornerkwartier (SPOLT) is ontstaan.

Tennis
Tot slot was de heer Heijnders actief als bestuurslid van Tennisclub Rulec, bestuurslid van de gemeenschapsvoorzieningen van de gemeente Heythuysen, bestuurslid van Zaal Marcel (het huidige De Bombardon) en medeoprichter van de Stichting Dorpsraad Heythuysen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen