Inloopmiddag over N280 blijft gehandhaafd op oorspronkelijke tijdstip

Foto: John Hölsgens

BAEXEM – De inloopmiddag/avond over de N280 in Baexem, zal op 11 oktober plaatsvinden zoals gepland: dat wil zeggen tussen 16.00 uur en 20.00 uur.

Marcel Hagens van de actiegroep N280 had onder andere tegen dat tijdstip geprotesteerd. Hij kreeg steun van de fractie Samen Verder, die bij monde van Ria Teluij vroeg of dit niet aangepast kon worden. Veel inwoners van Baexem zijn dan immers nog niet vrij door werk, etenstijd en ouderlijke taken.

Extra service
Bovendien was er volgens Hagens en Teluij meer behoefte aan een echte informatieavond, met een presentatie van de stand van zaken en een toelichting over het voorlopig verkeersontwerp. Zij vingen vandaag echter bot bij de provincie, die naar eigen zeggen bewust heeft gekozen voor de inloopavond. Maastricht geeft aan daar positieve ervaringen mee te hebben. Het betreft volgens het provinciebestuur bovendien een extra service voor de inwoners van Leudal, aangezien er vanuit de procedure géén verplichting is een dergelijk informatiemoment te moeten organiseren.

Maatwerk
‘Het inloopmoment is toegankelijk voor iedereen en biedt de mogelijkheid om persoonlijke vragen met een projectmedewerker te bespreken. Het gaat hier dus om maatwerk’ zo laat de provincie weten. ‘Daarnaast wordt er gedurende de bijeenkomst geregeld plenair een presentatie over het NRD (Notitie Reikwijdte en Detailniveau) gegeven. Alle aanwezigen krijgen op woensdag 11 oktober in Baexheimerhof ruim de tijd om vragen te stellen.’

Niet definitief
Tijdens de inloopbijeenkomst bestaat ook de mogelijkheid om de stand van zaken met betrekking tot het verkeersontwerp te bekijken en er vragen over te stellen bij de aanwezige leden van het projectteam. ‘Het verkeersontwerp is nog niet definitief en maakt ook geen onderdeel uit van de zienswijzeprocedure voor de NRD. Inhoudelijk zal het verkeersontwerp na de vaststelling van de samenwerkingsovereenkomst intensiever met de omgeving worden opgepakt’, aldus het provinciebestuur.

Toch zou de provincie hebben bekeken of de inloopavond verlengd zou kunnen worden tot 21.00 uur, zo liet men nog weten. In verband met de beschikbaarheid van de zalen in Baexheimerhof bleek dit echter niet mogelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen