Ronduit Open: verwarring door onduidelijk en tegenstrijdig bordenbeleid

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Mathieu Wagemans (Ronduit Open) heeft, niet voor het eerst, klachten ontvangen over het beleid van de gemeente met betrekking tot verwijsborden naar instanties en ondernemers.

Het blijkt dat er vanuit de gemeente onderling tegengestelde informatie wordt verstrekt. Omdat verder sommige ondernemers iets zou worden toegestaan, wat andere weer wordt verboden, neemt de verwarring nog verder toe.

Onaanvaardbaar
Vanuit de gemeente zou worden aangegeven dat verwijsborden naar huisartsenposten en supermarkten niet zijn toegestaan. Reden zou zijn dat er dan te veel verwijsborden zouden komen, waardoor men door de borden het bos niet meer ziet. Raadslid Wagemans: ‘Tegelijkertijd, zo wordt mij door ondernemers bericht, wordt vanuit het gemeentehuis gemeld dat verwijsborden naar supermarkten wel degelijk zijn toegestaan, mits men die zelf aanbrengt. De realiteit toont het beeld dat in sommige kernen verwijsborden naar supermarkten aanwezig zijn, terwijl die in andere kernen niet zijn toegestaan. Die situatie is uiteraard onaanvaardbaar.’

Recreanten
Volgens Wagemans hebben zowel verwijzingsborden naar huisartsen als naar supermarkten een logische functie, mede gelet op het aantal recreanten dat onze gemeente bezoekt. ‘Hoe dan ook dient de informatie vanuit het gemeentehuis over inhoud en toepassing van regels eenduidig te zijn. Vanzelfsprekend kan het ook niet zo zijn, dat de ene ondernemer een recht heeft dat aan andere ondernemers wordt onthouden. Wagemans wil van het college weten welke maatregelen worden genomen,  om de noodzakelijke klaarheid te krijgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen