Tien jaar Leudal: een lied en louter lachende gezichten

HEYTHUYSEN – De voortekenen waren met name door het weer natuurlijk al gunstig, maar dat het Kleurrijk Leudal Festijn uiteindelijk haar naam zó zou bevestigen was voor een groot deel van de vele bezoekers toch nog verrassend.

Wie het bonte palet in volle glorie tot zich nam, stond vaak nog versteld door niet alleen de veelheid van activiteiten die binnen de tienjarige gemeente georganiseerd worden, maar was ook onder de indruk van de variëteit en het enthousiasme die van de demonstraties en exposities uitging.

Geslaagd
Natuurlijk, in 16 dorpen valt met al die verenigingen, stichtingen en clubs alles bij elkaar heel wat te beleven, dat is een feit. Maar het was toch wel indrukwekkend om het allemaal bij elkaar te zien. In combinatie met de louter lachende gezichten zorgde het geheel voor een gezellige sfeer, waarbij weinig te merken viel van het negativisme of het slechte imago waardoor Leudal in de afgelopen jaren met enige frequentie geteisterd werd. Als het de bedoeling was om dit feest voor en door de mensen uit de gemeenschap vorm te geven, dan mocht die opzet zeker geslaagd worden genoemd.

Polonaise
Dat kwam ook – of misschien vooral – naar voren rondom het Leudallied, met arrangementen van Theo Peeters uit Horn en de tekst van stadsdichter Frits Criens uit Haelen. Marleen Rutten uit Hunsel vertolkte het die middag voor het eerst en kreeg, na een wat aarzelend begin, uiteindelijk iedereen mee. Het officiële lied voor feestelijke gelegenheden bleek dan ook een fraaie meezinger. Dit muzikale onderdeel van het feest liep uit op een heuse polonaise en Rutten verleidde burgemeester Verhoeven uiteindelijk zelfs om het bal te openen.

Ook daarna bleef de ambiance ontspannen en amusant door de vele culturele bijdragen en activiteiten. En wat de kranten verder allemaal schrijven? Dat ziet Leudal morgen dan wel weer…

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen