Berry Hermans (RO) hekelt gebrek aan informatie over incidenten in AZC

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Berichtgeving in Dagblad de Limburger van 15 september was voor raadslid Berry Hermans (Ronduit Open) aanleiding om burgemeester Verhoeven te vragen waarom raadsleden niet zijn geïnformeerd, over het aantal incidenten die in het AZC Baexem hebben plaatsgevonden.

Ook wijst Hermans erop dat deze informatie pas beschikbaar is gekomen door een beroep te doen op de Wet Openbaarheid Bestuur. Dat komt te vaak voor in Leudal en getuigt niet van een open houding naar buiten, vindt hij.

Afspraken
Hermans herinnert verder aan afspraken die bij de komst van het AZC zijn gemaakt over aanwezigheid en bereikbaarheid van de politie, wanneer bewoners aanleiding geven tot overlast buiten het AZC. Daar komt te weinig van terecht, bijvoorbeeld wanneer ondernemers daarmee worden geconfronteerd, laat de fractie op haar website weten: ‘De uitkomsten van het recente Imago-onderzoek zouden juist een aansporing moeten zijn tot een opener houding. Problemen los je niet op door ze voor de buitenwereld verborgen te houden.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen