Bijeenkomst eerste vrijwilligersgroep Samen Zorgen Huis Leudal

Foto: Facebook Samen Zorgen Huis Leudal

LEUDAL – De eerste algemene vrijwilligersbijeenkomst van het Samen Zorgen Huis Leudal heeft plaatsgevonden.

Het Samen Zorgen Huis Leudal is een nieuw concept dat naast de drie gebruikelijke peilers in de zorg (de zieke medemens, mantelzorg en professionele zorg) een vierde peiler inzet: de gemeenschapszorg.

Ondersteuning
Het project Samen Zorgen Huis Leudal, dat tot stand komt in het voormalige klooster Mariabosch in Baexem, krijgt volledige ondersteuning van een aantal belangrijke marktpartijen in de zorg, de provincie Limburg en de gemeente Leudal. Daarnaast is de inzet en actieve betrokkenheid van vrijwilligers een absolute noodzaak voor succes. De stichting zal daarom zorg dragen voor professionele opleiding en ondersteuning van al deze vrijwilligers.

Web
Een mooie eerste groep van vijfendertig mensen met interesse voor de zorg, keuken, tuin, bouw en communicatie, waren dinsdag dus bijeen. Na een presentatie door de voorzitter en projectondersteuner, werd het tijd voor actie. Na het voorstellen zaten de diverse werkgroepen bij elkaar om samen de aanpak te bespreken, waarna de avond werd afgesloten met het weven van een web: het ‘Samen Zorgen Web dat onderlinge verbinding én die met het Samen Zorgen Huis symboliseerde.

Mensen die interesse hebben om ook vrijwilliger te worden kunnen zich melden via het e-mailadres [email protected]

Reacties