‘Wie zaait zal oogsten’ tijdens de Open Monumentendagen in Neeritter

Foto: Pixabay - sbj04769 (CC0-Public Domain)

NEERITTER – Ontdek het boerenleven van vroeger of neem een kijkje in een bijzonder buitenhuis. Het kan allemaal tijdens de Open Monumentendagen. Vele locaties, verspreid over heel Nederland, openen in het weekend van 9 en 10 september de deuren. Zo ook in Neeritter.

Het thema van de Open Monumentendagen is dit jaar ‘Boeren, burgers en buitenlui’. In Neeritter is daar het motto ‘Wie zaait zal oogsten’ aan toegevoegd.

Fundament
Bezoekers kunnen genieten van al het moois dat moeder natuur te bieden heeft. Wat veel boeren, burgers en buitenlui in onze omgeving in de afgelopen maanden hebben gezaaid en gepoot, komt langzaam tot groei en bloei. Dit vormt elke keer opnieuw het fundament van ons bestaan. Ook onze kinderen vormen een ‘oogst’. Het is belangrijk om aan hen de waarde van het leven en respect voor alles dat groeit door te geven.

Armenmolen
De monumentale Lambertuskerk in Neeritter zal daarom tijdens deze dagen gesierd zijn met oogst uit eigen omgeving. Bij stadsboerderij ‘De Tuit’ ziet u de pure kracht van moeder natuur in de tuin. Op Driessensstraat 10 (huis van de oûmkes) is de tentoonstelling ‘De oogst van weleer’ te zien en bij de Armenmolen is een expositie over de geschiedenis van zowel de molen als het dorp.

Concerten
De muzikale opluistering wordt op de zaterdag vanaf 14.00 uur verzorgd door het Luciakwartet, op wisselende locaties. Op zondag is er vanaf 13.30 uur een concert door zangkoor De Grenszangers en vanaf 14.30 uur is het de beurt aan Jeugdharmonie De Jefkes. Beide concerten zijn in de Lambertuskerk.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen