Drie moties Ronduit Open rondom de OML-kwestie

Foto: Pixabay - geralt (CC0-Public Domain)

LEUDAL – De fractie Ronduit Open heeft het eerdere ongenoegen omtrent de vertrekpremie van Tilman Schreurs (drie ton) en de daarmee samenhangende ontwikkelingen, verwoord in een drietal moties die zullen worden ingediend tijdens de raadsvergadering van 26 september.

Naast de gouden handdruk voor de wegens corruptie veroordeelde vertrekkende directeur van de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML), lag er bovendien een claim van drie commissarissen van diezelfde organisatie om hun eigen vergoeding over 2016 te verdubbelen. Ronduit Open noemt dat ongewenst én ongepast.

Geheim
In de derde motie stelt de fractie dat geheime besluitvorming binnen OML absoluut niet kan. Hierdoor kon de gemeenteraad geen enkele invloed uitoefenen. Ronduit Open wenst dat er voortaan omtrent in te nemen en ingenomen standpunten, zeker wanneer die een politieke relevantie hebben, volledige openbaarheid is. De partij heeft de moties ook doorgestuurd naar de andere aan de OML deelnemende gemeenten, met verzoek ze aan de betreffende raden voor te leggen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen