Start to Run als stimulerende voorbereiding op Leudalloop

Foto: Yakult Start to Run

HEYTHUYSEN – Atletiek Leudal biedt in Heythuysen de mogelijkheid om deel te nemen aan Start to Run. Het gaat daarbij om een landelijk trainingsprogramma van zes weken voor de beginner, die niet gewend is om te sporten.

Je krijgt één groepstraining per week, met in de zevende week een afsluitende gezamenlijke loop.

Leudalloop
De trainingen vinden plaats op zaterdagmorgen op de atletiekbaan in Heythuysen, onder leiding van een ervaren trainster. Op zaterdag 2 september wordt gestart, vanaf 9.00 uur. De andere data zijn: 9, 16 en 30 september én 7 en 14 oktober. De afsluitende deelname aan de Leudalbosloop is op 22 oktober om 10.00 uur, waarbij drie kilometer zal worden afgelegd.

Techniek
Een groepsles duurt ongeveer anderhalf uur. Hierin ga je natuurlijk samen lekker hardlopen, volgens een trainingsschema. Je oefent en leert ook de juiste loophouding- en techniek. Daarbij krijg je nog meer handige informatie over hardloopschoenen en -kleding en over eten en drinken als hardloper. De trainer helpt je op weg met jouw schema, zodat je doordeweeks zelf kunt lopen. Of je maakt een afspraakje met één van je nieuwe (hardloop)maatjes natuurlijk. Het programma is ontwikkeld door de Atletiek Unie.

Trots
De kracht van dit programma is, dat het bewezen succesvol en effectief is: 92% van de deelnemers haalt het einddoel zonder blessures. Bovendien krijg je een gratis goodiebag met winkelwaarde van ruim 56 euro, met onder meer een loopshirt. Maar het belangrijkste is uiteraard dat je na zeven weken 25 minuten aaneengesloten kunt lopen, met inzicht in loophouding en tempogevoel. Je krijgt loopmaatjes én kunt trots zijn op jezelf. Durf je de uitdaging aan? Meld je aan of vraag meer informatie bij de contactpersoon van Atletiek Leudal via e-mail: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen