Nationale nachtvlindernacht rondom Bezoekerscentrum Leudal

Foto: BCL

HAELEN – Wil je meer weten over nachtvlinders, bijvoorbeeld over welke soorten er in het Leudal te vinden zijn? De nationale nachtvlindernacht is de ideale kans om je kennis te vergroten…

Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt op vrijdagavond 25 augustus of zaterdagavond 26 augustus bij het Bezoekerscentrum Leudal de Nachtvlindernacht georganiseerd door vrijwilligers van Groen Hart Leudal, in samenwerking met het IVN.

Kenner
Nachtvlinderkenner Frans Stultjens brengt zijn kennis en ervaring mee, om de schoonheid van nachtvlinders uit de doeken te doen. Start van de activiteit is hoe dan ook om 21.30 uur in het Bezoekerscentrum Leudal met een korte inleiding, waarna buiten in het veld de nachtvlinders gelokt en bekeken kunnen worden. Veelal komen de vlinders pas goed tevoorschijn tussen 23.00 en 0.00 uur. De activiteit kan tot maximaal 1.30 uur doorgaan, afhankelijk van de hoeveelheid vlinders.

Inschrijven
Om aan deze activiteit deel te nemen wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Mochten de weersomstandigheden niet ideaal zijn op 25 augustus (nat en winderig), dan krijgt de activiteit op 26 augustus dus een herkansing. Inschrijven kan telefonisch (0475-49.70.10) tijdens de openingstijden van het Bezoekerscentrum, of door het sturen van een e-mail naar [email protected]. Meer informatie is ook hier te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen