Overleg met Landgoed Leudal, Wagemans wil krachtige handhaving

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – De gemeente Leudal heeft overleg met de advocaat van Wilbert Hikspoors, eigenaar van Landgoed Leudal. De gemeente wil dat er een snel einde komt aan de permanente bewoning van vakantiewoningen in een deel van de camping waar dat niet mag.

Zo nodig wordt hierbij bestuursdwang toegepast, zo liet een woordvoerder weten aan Dagblad De Limburger.

Seizoensarbeiders
De gemeente en ondernemer liggen al tijden overhoop, onder andere ook over het aantal seizoensarbeiders dat tijdelijk mag worden gehuisvest op het Landgoed. De ondernemer wil er 375, de gemeente houdt het op 300 en wil uiteindelijk zelfs terug naar 225, maar de plannen waarin dat moest worden onderbouwd werden al twee keer door de Raad van State door de shredder gehaald.

Toezeggingen
Raadslid Mathieu Wagemans (Ronduit Open) riep het college van B&W vorige week vrijdag nog op om de handhaving, zeker in deze kwestie, serieus te nemen. Het is Wagemans een doorn in het oog dat de wijze waarop het handhavingsbeleid in Leudal jarenlang heeft plaatsgevonden, in zijn ogen een belangrijke bron van rechtsongelijkheid opleverde. Betrekkelijk kleine overtredingen werden aangepakt terwijl grove overtredingen, bijvoorbeeld door Landgoed Leudal, onbestraft blijven of aanleiding vormen voor overleg met betrokken overtreders, zo liet Wagemans voor het weekend schriftelijk aan het college weten: ‘De lijn die ruim een jaar geleden is ingezet dient met kracht te worden voortgezet om te voorkomen dat we weer in ongewenste praktijken vervallen, die jarenlang gebruikelijk waren. In dat verband herinner ik aan de toezeggingen die namens uw college zijn gedaan bij de vaststelling van het handhavingsbeleid door de raad.’

Reacties