Al bijna 260 Burendagactiviteiten in Limburg

Foto: Oranje Fonds

LIMBURG – Het aantal aanmeldingen voor Burendag stevent af op een nieuw record. Voor de twaalfde editie zijn in het hele land al bijna 4450 activiteiten aangemeld, ruim 1000 meer dan vorig jaar om deze tijd.

In Limburg staat de teller nu op 258 deelnemende buurten.

Socialer
Burendag is door de organisatoren in het leven geroepen om buren dichter bij elkaar te brengen. De dag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Jaarlijks komen mensen bijeen om met elkaar iets voor de buurt te doen. Ze knappen bijvoorbeeld de straat op, leggen een moestuin aan of timmeren samen een picknicktafel in elkaar.

Inschrijven
Inschrijven en een financiële bijdrage tot 400 euro aanvragen kan nog altijd via www.burendag.nl. Met nog ruim anderhalve maand te gaan ziet het ernaar uit dat het record van 2016 (ruim 4600 deelnemende buurten in heel Nederland) verbroken gaat worden. De Burendag wordt jaarlijks op de vierde zaterdag van september georganiseerd, die dit jaar op 23 september valt.

Oppas
Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: ‘Wanneer mensen elkaar kennen, kijken ze sneller naar de ander om en staan ze eerder voor elkaar klaar. Wij vinden het heel mooi om te zien dat Burendag ieder jaar weer voor talloze nieuwe contacten zorgt. De oudere alleenstaande buurvrouw krijgt vaker bezoek, jonge ouders vinden oppas voor hun kinderen, er worden vaker gezamenlijke activiteiten georganiseerd, kortom: Burendag is vaak het begin van een socialere en warmere buurt. We hopen echt dat een recordaantal buurten dat dit jaar zullen ervaren!’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen