Voorbereidende werkzaamheden N280 van start

Foto: John Hölsgens

LEUDAL  – De voorbereidingen voor de werkzaamheden aan de N280, het opstellen van het provinciaal Inpassingsplan (PIP) en de realisatie van het milieueffectrapport (MER) zijn begonnen.

Ook de technische eisen zijn geïnventariseerd, waarmee er een gedegen verkeersontwerp kan worden gemaakt. Zodra dit ontwerp er is, zal het worden voorgelegd aan omwonenden en belanghebbenden. Aan de hand van de inbreng van hen, kan het verkeersontwerp nog verder worden verbeterd.

Milieu
Bij een project als de reconstructie van de N280 Leudal is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de eventuele gevolgen voor het milieu. Daarom wordt daar ook onderzoek naar gedaan. De resultaten van het onderzoek komen uiteindelijk terecht in een zogenaamd Milieueffectrapport (MER). Om inzage te geven in de voortgang van deze onderzoeken, wordt er bovendien voorafgaand een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) opgesteld. In deze notitie staan de specifieke milieueffecten beschreven die onderzocht worden (reikwijdte). Daarnaast staat in deze notitie de mate waarin deze onderzoeken plaatsvinden (diepgang) beschreven.

Zienswijzen
Op basis van de NRD wordt uiteindelijk het Milieueffectrapport uitgebracht. Op 26 september zullen Gedeputeerde Staten zich buigen over deze NRD, waarna het stuk op 28 september wordt gepubliceerd. Vanaf 29 september tot en met 8 november kan iedereen dit stuk inzien en is er de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen. Gedurende de periode van ter inzage legging, wordt bovendien een openbare informatieavond worden georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst worden het verkeersontwerp en de laatste stand van zaken rondom het project gepresenteerd. Exacte datum en locatie hiervan zijn nog niet bekend. De meest actuele informatie is altijd te vinden op deze site

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen