Tienduizend euro per jaar vanuit Leudal voor het Jeugdcultuurfonds

Foto: Hanneke de Vreede

NEERITTER – Sinds 12 juli neemt de gemeente Leudal deel aan het Jeugdcultuurfonds Limburg. Wethouder Verheul heeft tijdens een feestelijke bijeenkomst op basisschool Sint Lambertus in Neeritter de samenwerkingsovereenkomst getekend met dit fonds.

De gemeente gaat 10.000 euro per jaar investeren in het fonds. Kinderen van 4 tot 18 jaar van minder draagkrachtige ouders krijgen zo de gelegenheid om lessen te volgen bij bijvoorbeeld een theaterclub, dansschool, kunstatelier of muziekvereniging. De Rabobank Peel, Maas en Leudal heeft namens de Rabobank Foundation ook 2500 beschikbaar gesteld om dit initiatief te ondersteunen.

Talenten
Deelnemen aan de kunst- en cultuuractiviteiten is voor iedereen van belang, maar vooral voor kinderen. Door actief te zijn met kunst- en cultuur kunnen zij ontdekken waar hun talenten liggen en deze verder ontwikkelen. Kinderen uit armere gezinnen krijgen vaak niet de mogelijkheid om lid te worden van een vereniging. Het Jeugdcultuurfonds zet zich daarom in voor juist deze kinderen en biedt vanaf vandaag naar verwachting 22 kinderen per jaar uit de gemeente Leudal de kans op cultuurparticipatie.

Werkwijze
Ouders kunnen zelf géén aanvraag doen bij het Jeugdcultuurfonds in Leudal. Professionals uit bijvoorbeeld het onderwijs of maatschappelijk werk, huisarts of jeugdhulpverlener die het gezin goed kennen, kunnen wél een aanvraag doen bij het Jeugdcultuurfonds. Het gaat om kinderen van ouders met een inkomen tot maximaal 120% van de bijstandsnorm. De bijdrage van het Jeugdcultuurfonds aan de aangemelde kinderen bedraagt maximaal 420 euro per jaar. De vergoeding wordt niet aan het kind of ouder verstrekt, maar rechtstreeks overgemaakt aan de instelling, school of docent.

Intermediairs
Bent u zo’n professional die graag intermediair wil worden van het JCF? Meldt u zich dan aan via www.allekinderendoenmee.nl of mail naar [email protected] en help mee een aanvraag te doen voor een kind dat u kent en waarvan u weet dat dit heel graag zou willen zingen, dansen, tekenen of schilderen, maar waarvan de financiële situatie van het gezin dit niet toelaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen