D66: ‘Andere vertegenwoordiger Leudal voor aandeelhoudersvergadering OML’

Foto: Pixabay - janeb13 (CC0-Public Domain)

LEUDAL  – Ook de fractie van D66 in Leudal heeft zich uitgesproken over de afkoopsom die Tilman Schreurs, inmiddels oud-directeur van de OML, heeft opgestreken.

De partij noemt het bij monde van raadslid Schouten D66 moeilijk te accepteren dat het zo lang heeft geduurd voor het contract van Schreurs verbroken is en dat de ex-wethouder van Roermond een afkoopsom krijgt.

Rol Leudal
De democraten zullen de voorstellen van raadslid Wagemans (Ronduit Open) dan ook steunen, ook met betrekking tot de acties die Wagemans voorstelt richting de commissarissen. Schouten heeft wel nog een aanvulling in petto: ‘De heer Wagemans gaat niet in op de rol die Leudal zélf heeft gespeeld. Nadat de commissarissen geen reden zagen om de heer Schreurs te ontslaan heeft de aandeelhoudersvergadering, met wethouder Verlinden namens Leudal, ingestemd met dit besluit. Onder druk van Roermond en Roerdalen moest de heer Schreurs uiteindelijk toch vertrekken. Maar hierdoor is wel een aanzienlijke vertraging ontstaan. Daarnaast heeft het OML het langer moeten doen met een niet functionerende directeur.’

Verantwoording
Wethouder Verlinden (Samen Verder) heeft hierover geen verantwoording willen afleggen aan de gemeenteraad, zo betoogt Schouten. ‘De redenen om de heer Schreurs te handhaven zijn ons daardoor niet bekend. D66 wil daarom dat niet alleen de commissarissen van de OML moeten opstappen, maar ook dat het college een andere wethouder aanwijst om de gemeente in de aandeelhoudersvergadering te vertegenwoordigen. Ook moet herhaling voorkomen worden. Het kan niet zo zijn, dat een directeur door de rechter veroordeeld wordt vanwege niet integer handelen en toch recht houdt op een aanzienlijke afkoopsom. Het contract met de nieuwe directeur moet daarin voorzien’ besluit Schouten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen