Intentieovereenkomst brede onderwijsvoorziening in Leudal-West

Foto: Gemeente Leudal

LEUDAL – Eerder deze maand heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om in te stemmen met het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek, voor de fusie van basisscholen en binnensport in Neeritter, Ittervoort en Hunsel.

Ook werd ingestemd met het opstellen van een visie voor de fusieschool en binnensportvoorzieningen.

Afstemming
Op 20 juli was het eindelijk zo ver. Na een lange periode van overleg voeren en afstemming zoeken, hebben vertegenwoordigers van de dorpsoverleggen van Neeritter, Ittervoort, Hunsel en Haler, schoolbestuur SPOLT en de gemeente Leudal een intentieovereenkomst ondertekend. Met die intentieovereenkomst bekrachtigden zij de samenwerking in het proces, om te komen tot één brede voorziening voor Leudal-West.

Streefdata
Onmiddellijk na de zomervakantie start een onderzoek naar de meest geschikte locatie en het opstellen van de visie. Dit proces wordt gevolgd door een stuurgroep, waarin alle betrokken partijen vertegenwoordigd zijn. De inzet is er op gericht dat eind 2017 een besluit kan worden genomen over de bouw van een nieuwe school met een daarbij gelegen sportzaal. Gestreefd wordt om deze school op 1 augustus 2019 in gebruik te nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen