Wagemans suggereert verplaatsing illegaal bedrijf Ell

Foto: FB ZijActief

ELL – Raadslid Mathieu Wagemans (Ronduit Open) heeft een verzoek ingediend om bij de komende vergadering van de commissie Fysiek en de gemeenteraad een voorstel te bespreken, om de bestemming van het pand aan de Wetselderstraat 2a in Ell te regelen.

Het gaat om een perceel waar sprake is van bedrijfsactiviteiten die illegaal zijn, dat wil zeggen niet vergund. In de raadsvergadering van 12 juli werd besloten om de betreffende locatie buiten het Reparatie- en Veegplan voor het bestemmingsplan buitengebied te laten.

Overleg
Reden voor het besluit de locatie buiten het bestemmingsplan te laten, was het voornemen van het college om in overleg te treden met de ondernemer en omwonenden en te bezien of een oplossing denkbaar was die ieder tot tevredenheid zou stemmen. Maar volgens het raadslid heeft de actie niet tot een voorstel aan de raad geleid, waarin alle betrokkenen zich konden vinden.

Verplaatsing
Langer voortduren van de al jarenlang bestaande, illegale situatie is volgens Wagemans ongewenst. Hij geeft daarbij in overweging om, gelet op het grote aantal vrijkomende agrarische bedrijfslocaties, te bezien of verplaatsing van het thans illegale bedrijf naar zo’n locatie mogelijk is. Voortzetting van bedrijfsactiviteiten en dus voortduren van overlast van de activiteiten noemt het raadslid strijdig met de regels op het vlak van ruimtelijke ordening. Wagemans suggereert verder dat het ook mogelijk is dat de raad op eigen initiatief een richtinggevende uitspraak doet over de toekomstige bestemming van het perceel, waarna de formele procedure kan worden gevolgd die de wet voorschrijft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen