Samen Verder: ‘Ruim baan voor de fietser’

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Fietsers zijn de meest kwetsbare deelnemers aan het verkeer. ‘Scholieren gaan dagelijks van huis naar school en terug en dat moèt veilig gebeuren’ zegt raadslid Ellie van Tilburg van Samen Verder.

Senioren gebruiken steeds meer de elektrische fiets voor hun dagelijkse boodschappen en om uitstapjes te maken. Ook in het woon- werkverkeer wordt steeds meer gestimuleerd om de auto te laten staan en de fiets te pakken. Een goede ontwikkeling voor mens en milieu. Belangrijk is wel de veiligheid voor deze kwetsbare weggebruikers.

Drukke kernen
In het bijzonder vraagt Samen Verder aandacht voor de verkeerssituatie in de drukke dorpskernen, bijvoorbeeld in Heythuysen. Ook het afstemmen van het fiets- met landbouwroutenetwerk is van belang. Een vrijliggend fietspad aan de Heldenseweg acht de coalitiepartij noodzakelijk.

Snelfietsroute
Verder is er de snelfietsroute Roermond – Weert: een initiatief van de provincie samen met de gemeenten. Hiervoor is het nodig dat in Horn de aansluiting van het fietspad langs de N280 bij het Lateraalkanaal, verbeterd en verlicht wordt. Als de rijksweg in Horn wordt heringericht als 30 kilometergebied, wordt de fietsverbinding door Horn daar gelijktijdig aangepast en sluit uiteindelijk aan op de fietstunnel onder de Napoleonsweg bij Susterseel.

Recreatie
Fiets(-suggestie)stroken verbeteren het comfort voor fietsers op het recreatief fietsnetwerk en verbeteren de veiligheid voor fietsers in het algemeen. Een fiets- en voetverbinding over de Maas in de omgeving van Buggenum vindt Van Tilburg niet alleen van groot belang voor het toerisme, maar zou ook voor een belangrijke positieve impuls voor de leefbaarheid en de economie van de dorpen zorgen. ‘Laten we heel snel beginnen met het haalbaarheidsonderzoek’ aldus het raadslid. Samen Verder steunt de nieuwe versie van het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan en vertrouwt op een goede en adequate uitvoering.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen