Limburgse paardensport groots vertegenwoordigd bij CHIO Aken

Foto: Facebook CHIO Aken

AKEN – Tijdens het topevent CHIO Aken presenteert de Limburgse paardensport zich groots. In de openingsceremonie op 18 juli zijn tien springruiters onder leiding van bondscoach Luc Steeghs en acht dressuurruiters onder leiding van Jan Rensen, in samenwerking met Remy Bastings, te bewonderen.

In de wedstrijden treden Jeannet Haazen in het Nederlands dressuurteam en Aniek Poels en Michel Hendrix in het Nederlands springteam aan. Coaches Rob Ehrens en Harry de Ruyter staan de ruiters ter zijde bij de landenwedstrijden.

Openingsceremonie
Daarnaast presenteren Limburg Paardensport, Brightlands, Connect Limburg en provincie Limburg zich op een gezamenlijke stand. Limburg timmert flink aan de weg als nationaal en internationaal paardenparadijs. Gouverneur Theo Bovens en collega-gedeputeerde(n) zijn op dinsdag aanwezig, de dag van de officiële openingsceremonie.

Samenwerking
Een van de Limburgse ambities is het verkennen en aangaan van grensoverschrijdende samenwerking. ‘Het is mede de omgeving, Duitsland en België, en deels provincie Noord-Brabant, die Limburg als paardenregio zo krachtig maakt. Die kracht kunnen we nog beter benutten. Daarom zijn we in gesprek met partijen in België en Duitsland en presenteren wij ons op de CHIO Aken om die contacten en kansen verder uit te bouwen’, aldus Cissy Schuring van Limburg Paardensport.

Gerenommeerd
De Limburgse paardensector vertegenwoordigt een waarde van ver boven de 200 miljoen. De provincie herbergt ondere andere uitstekende trainingsfaciliteiten, veel trainers van hoog niveau, een goede kwaliteit paarden en nationaal en internationaal gerenommeerde evenementen. De CHIO Aken duurt tot en 23 juli.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen