Is hier ook Wi-Fi? Nee, wel geelzucht!

Foto: Pixabay - dfuhlert (CC0-Public Domain)

LIMBURG – Ga je binnenkort op vakantie of stage naar het buitenland? Bereid je dan goed voor. Veel jongeren ontdekken namelijk te laat dat je voor een aantal landen een reisvaccinatie nodig hebt.

Haal je prik daarom ruim voor vertrek, want in landen zoals Tanzania, Laos, Indonesië en India is de gezondheidszorg zeker niet zo goed als hier in Nederland. Ga wijs op reis en laat je vakantie niet verzieken…

Reistips
Wil je weten of je voor jouw bestemming een vaccinatie nodig hebt? Of bijvoorbeeld malariapillen? Check het vaccinatieadvies voor jouw bestemming via www.prikjereis.nl. Ook al bereid je je goed voor, toch kun je het risico lopen om flink ziek te worden. Lees daarom ook op de website wat je nog meer kunt doen. Bovendien is een backpack of koffer gauw gevuld. Maar voor een verre reis heb je meer nodig dan voor een citytrip naar Barcelona of Berlijn. Bekijk dus ook op de site wat je beter bij de hand kunt houden als je diarree of andere ongemakken de baas wilt blijven.

GGD
Last-minute je reisprik halen, is niet handig. Maak vier tot zes weken voor je vertrekt een afspraak voor het reizigersspreekuur van GGD Reisvaccinaties. Daar kunnen ze je goed adviseren in welke gebieden je risico loopt. Dit kan zelfs in één land per regio nog variëren. Het is mogelijk je gelijk te laten vaccineren, of om andere benodigdheden te kopen. Ga je langer dan drie maanden naar het buitenland? Kom dan het liefst minstens twee maanden voor vertrek langs bij de GGD.

#Prikjereis
Met de campagne #Prikjereis die deze week start, speelt GGD Reisvaccinaties in op de belevingswereld van jongeren van 18 tot 28 jaar. Vooral sociale media worden ingezet om de jongeren de komende twee jaar te bereiken. PRIK staat in de campagne voor: Protectie, Reizen, Inenting en Kwaliteit. Volg het Instagramaccount van GGD Reisvaccinaties of ga naar de speciale Facebookpagina.

Reacties