Groen licht vanuit de provincie voor de financiën van Leudal

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – De gemeente Leudal heeft haar financiën weer op orde. Dat is de conclusie van het provinciaal verdiepingsonderzoek 2017, waarbij de gemeentelijke financiële positie in kaart is gebracht.

De komende vier jaar krijgt Leudal daarom de lichtste vorm van toezicht.

‘Gewoon goed’
De provincie heeft de afgelopen maanden een financieel onderzoek uitgevoerd in zeven gemeenten in Midden-Limburg (Leudal, Maasgouw, Roermond, Roerdalen, Echt-Susteren, Nederweert en Weert). Aan de hand van dat onderzoek wordt bekeken welke vorm van financieel toezicht een gemeente voor vier jaar krijgt. Er wordt als het ware een ‘foto’ gemaakt van de financiële positie en financiële functie van een gemeente. Drie jaar geleden kreeg de gemeente Leudal nog de beoordeling ‘oranje’. Nu dus de beoordeling ‘groen’. ‘Een mooie stap vooruit en een teken dat Leudal het financieel gewoon goed doet’, zegt wethouder Piet Verlinden (Samen Verder).

Aanbevelingen
Uit een verdiepingsonderzoek van de provincie komen ook altijd enkele aandachtspunten naar voren. Deze zijn als aanbevelingen geformuleerd. Bij ‘groen licht’ mag een gemeente zelf weten of ze de aanbevelingen overneemt. Het college van burgemeester en wethouders kan zich vinden in de belangrijkste aanbevelingen voor het behoud van structureel en incidenteel evenwicht en de aandacht voor actuele beheerplannen.

Reacties