Herinrichtingsproject Haelense beek officieel geopend

Foto: 3ML

HAELEN/NUNHEM – Waterschap Limburg heeft, in samenwerking met de gemeente Leudal en provincie Limburg, een stuk van de Haelense beek opnieuw ingericht: het stuk vanaf de Grote Kampweg in Haelen tot aan de Servaasweg in Nunhem.

De beek kan weer natuurlijk meanderen, waardoor er een landschap ontstaat met een grotere variatie een plant- en diersoorten. Er is een vispassage aangelegd en fiets- en voetpaden langs de beek zijn verlegd en vernieuwd.

Bezegeling
De Haelense beek ontstaat in de buurt van Grathem. Daar splitst de Uffelsebeek zich op in de Panheelderbeek en Haelense beek. De Haelense beek stroomt vervolgens door Haelen en Nunhem en mondt uit in de Neerbeek, vlakbij kasteelhoeve Ghoor. Op maandag 10 juli is de heringerichte Haelense beek feestelijk geopend door afgevaardigden van Waterschap Limburg, basisschool De Leerlingst in Haelen, de gemeente Leudal en ruim 300 leerlingen. Hierbij is het aangelegde eiland ‘overgedragen’ aan de scholieren en bezegeld met een ‘leefregeldocument’.

Reacties